Drama u BiH: Ranjena žena (31), s njom bilo više drogiranih osoba

0
Radiosarajevo.ba
Drama u BiH: Ranjena žena (31), s njom bilo više drogiranih osoba

Na području Stoca (mjesto Prenj), jučer, 13. jula, u kasnim popodnevnim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje je jedna osoba ranjena u predjelu glave, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske kantona (HNK), a o čemu smo već pisali.

Danas stižu novi detalji oko ovog događaja. Naime, Hitnoj pomoći Doma zdravlja Stolac dojavljeno je kako je u blizini mjesne crkve ranjena nepoznata ženska osoba.

Osim hitne pomoći, na mjesto događaja upućena je patrola policije gdje su u kući u vlasništvu S.P. zatekli žensku osobu M.T. djevojačko J. (1993.) iz Vidovog Polja (Stolac) sa prostrijelnom ranom u predjelu brade, a koju je zadobila upotrebom vatrenog oružja od nepoznate osobe.

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

Na mjestu događaja, osim M.T., zatečene su i muške osobe S.A. (1982.), E.P. (1979.), V.H. (1990.), ženska osoba S.P. (1984.) svi iz Sarajeva, te muška osoba A.J. (1989.) iz Stoca. Zatečen je i lični automobil Golf u vlasništvu S.A.

Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod utjecajem narkotičkih sredstava. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužioc, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj.

Naknadno su službenici Policijske uprave Mostar dobili informaciju iz Centra urgentne medicine da je ranjena M.T. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, saopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HNK. Kako je dežurni tižioc kantonalnog Tužilaštva HNK potvrdio za Hercegovina.info, ovaj slučaj je kvalificiran kao pokušaj ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak