Došao na probni rad, pokupio više od 1.600 maraka zarade i pobjegao

3
Radiosarajevo.ba
Došao na probni rad, pokupio više od 1.600 maraka zarade i pobjegao

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv G.M. zbog pronevjere novca koju je počinio dok je bio na probnom radu u praonici tepiha u Bijeljini.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, G.M. je za osam dana probnog rada oštetio vlasnika praonice tepiha za 1.682 KM.

Kako se ističe, on je u vremenskom periodu od 2. septembra do 10. septembra 2022. godine bio na probnom radu u zanatskoj radnji za pranje tepiha koja je u vlasništvu S.S gdje je obavljao poslove pranja tepiha, odvoza vozilom tepiha vlasnicima i naplate izvršenih usluga.

Putin povukao potez očajnika. 'Ukrajinci bi u Kursku mogli ostati godinama'

"U namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prikupljeni novac od naplaćenih usluga u iznosu od 1.582 KM kao i 100 KM koji se nalazilo u depozitu je potrošio, a zatim je 10.septembra 2022.godine napustio praonicu, oštetivši vlasnika za iznos od 1.682,00 KM", navodi se u optužnici.

Dakle, tereti se da je protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren na radu u pravnom licu, čime je počinio krivično djelo pronevjeru, javlja Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak