Pokušaj ubistva u BiH: Uhapšena jedna osoba, povrijeđeni smješten u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u BiH: Uhapšena jedna osoba, povrijeđeni smješten u bolnicu
Foto: MUP TK / Policija / Ilustracija

Muškarac inicijala A. I. iz Tuzle, uhapšen je u srijedu, 14. augusta, nakon što je hladnim oružjem pokušao ubiti muškarca inicijala M.I. 

"Upravi policije MUP TK-a prijavljeno je od strane dežurnog medicinara Doma zdravlja Tuzla da se ulici Ive Andrića u Tuzli, nalazi povrijeđena osoba kojoj se ukazuje medicinska pomoć. U vezi navedene prijave, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Centar, kojom prilikom je i zatečena povrijeđena osoba inicijala M.I. (1986) iz Tuzle, inače nastanjeno na navedenoj adresi", saopšteno je iz MUP-a TK.

Muškarac je sanitetskim vozilom Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezen u UKC Tuzla, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, a isti zadržan na liječenju u hiruškom šoku. 

Je li došao kraj izbornim prevarama: CIK BiH kupuje videonadzor!

Je li došao kraj izbornim prevarama: CIK BiH kupuje videonadzor!

Na mjestu događaja zatečen je i muškarac A.I. (1970) iz Tuzle, kojem je zbog sumnji da je hladnim oružjem teško povrijedio M.I. oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su uviđaj i druge potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Centar.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni A.I. će uz Izvještaj, u skladu sa ZKP F BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, a u zakonskom roku bit će predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije