Dok se čeka odluka za nasilje nad suprugom, Buntić oslobođen krivice za tučnjavu ispred diskoteke

3
Radiosarajevo.ba

Dok protiv rukometaša Denisa Buntića još uvijek traje istraga po prijavi supruge Klare za porodično nasilje, on je na Općinskom sudu Ljubuški oslobođen krivice zbog tučnjave ispred noćnog kluba Diamond u tom gradu 2019. i nanošenje teških povreda Mariju H.

„U navedenom predmetu donesena je oslobađajuća presuda koja je nepravomoćna“, potvrdili su iz Općinskog suda u Ljubuškom.

Općinski sud u Ljubuškom, sudija Haris Jakić, 12. januara ove godine donio je presudu kojom se Denis Buntić oslobađa optužbe da je teško tjelesno povrijedio Marija H.

Pripremite se na vrijeme: Objavljen spisak - ove sarajevske ulice danas bi mogle biti bez vode

Optužnica ga je teretila da je 3. februara 2019. ispred kluba Diamond, a nakon kraće prepirke s Marijem.H., istog zatvorenom šakom udario u predio lica, potom u podlakticu desne ruke, a posljedicom kojeg udarca je Mario H. zadobio teške tjelesne povrede u vidu prijeloma donjeg dijela lakatne kosti desne podlaktice.

U obrazloženju presude sudija, prenosi Hercegovina.info, navodi "da analizirajući detaljno iskaze svih svjedoka kao i samog oštećenog razvidno da je između oštećenog i optuženog Denisa Buntića dana 3. februara oko 3 sata u predvorju noćnog kluba Diamond došlo do izvjesnog fizičkog kontakta, no da sud sa sigurnošću nije mogao izvesti zaključak o kakvom se fizičkom kontaktu radilo i je li isti mogao dovesti do predmetnih povreda oštećenog, budući da su iskazi svjedoka različiti".

Na takvu presudu Tužilaštva ZHK ima pravo na žalbu u roku od 15 dana od prijema presude, što teče. Sud u Ljubuškom našao se u žiži javnosti nakon što Buntić nije zadržan u pritvoru nakon što ga je supruga prijavila za nasilje. Po objavama medija da je Buntićeva majka zaposlenica suda tražili su izuzeće, no to im je odbijeno. U tom predmetu istraga još traje.

„Nakon očitovanja postupajuće tužiteljice, obavještavam Vas da je u ovom Tužiteljstvu u toku istraga protiv osumnjičenog D.B. zbog postojanja osnova sumnje da bi isti počinio kazneno djelo nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, u kojoj istrazi su naložena potrebna vještačenja i koja su u tijeku, te još uvijek nije donesena tužiteljska odluka“, potvrdila nam je Petrunjela Matijević, ispred Tužilaštva ZHK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak