BiH: Danas se nastavlja potraga za drugim nestalim na kupalištu Brana

0
Radiosarajevo.ba
BiH: Danas se nastavlja potraga za drugim nestalim na kupalištu Brana

Na kupalištu Brana u Jajcu u subotu, 25. augusta, je došlo do tragične nesreće koja je završila smrtnim ishodom.

Tijelo muškarca, za kojeg je utvrđeno da je E.Č. rođen 1963. godine iz Donjeg Vakufa, pronađeno je u subotu, 25. augusta, u večernim satima na dnu Plive na dubini od četiri metra, piše Jajce Online.

Prema saznanjima od strane porodice, uz E.Č. je bio i A.K., rođen 2002. godine, koji je u srodstvu s utopljenim muškarcem,

Efendić se pohvalio projektom, a onda se javio ministar Adnan Šteta: Vodili su zanimljivu diskusiju

Na nesreću su sasvim slučajno naišli ronioci iz Škotske, koji su ronili u tom području i uočili tijelo muškarca srednjih godina. Odmah su obavijestili Policijsku stanicu Jajce, koja je kontaktirala Gorsku službu spašavanja – Stanica Jajce.

Pripadnik GSS Stanica Jajce, koji se nalazio na licu mjesta, brzo je reagovao i organizovao akciju spašavanja.

Iako je tijelo E.Č. brzo izvučeno na površinu oko 20 sati, potraga za A.K. nije se mogla organizovati zbog noćnih uslova. Pripadnici Gorske službe spašavanja Jajce i policijski službenici danas nastavljaju potragu za drugim tijelom.

Podsjećamo, Gorska služba spašavanja Jajce objavila je na svojoj stranici: "Nesreća na kupalištu Brana. Nakon dojave o utapanju, naši spasioci izvukli su tijelo kupača. Iskrena sućut porodici.”

Istraga o okolnostima ove tragične nesreće je u toku, a uviđaj na mjestu nesreće obavljaju pripadnici Policijske uprave Jajce.

O svemu je informisan i dežurni kantonalni tužilac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak