Bahata i pod utjecajem alkohola: Vozačica u Sarajevu ostala bez automobila

1
Radiosarajevo.ba
Bahata i pod utjecajem alkohola: Vozačica u Sarajevu ostala bez automobila

Sarajevska policija u protekla dva dana oduzela je tri motorna vozila od višestrukih prekršilaca u saobraćaju.

U četvrtak, 03. oktobra 2024. godine u 00,45 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat Bravo, kojim je upravljala M.H., rođena 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovana višestruka povratnica u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.343,60 KM.

Nakon katastrofalnih poplava u BiH: Meteorolozi otkrivaju šta nas čeka u narednim danima

Od prekršiteljice je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

U petak, 04. oktobra 2024. godine u 02,40 sati u ulici Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Golf, kojim je upravljao A.L., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja neregistrovanim vozilom, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.646,00 KM.

Sarajevska policija ponovo oduzimala vozila: Jedan od vozača ima dug od 10.150 KM

Također, pomenutog dana u 02,40 sati u ulici Ahmeta Ljubunčića, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo Opel, kojim je upravljao K.S., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.600,00 KM.

Od prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak