Sarajevska policija ponovo oduzimala vozila: Jedan od vozača ima dug od 10.150 KM

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija ponovo oduzimala vozila: Jedan od vozača ima dug od 10.150 KM
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba / Pauk diže automobil / Ilustracija

Sarajevska policija tokom vikenda oduzela je tri motorna vozila od višestrukih prekršilaca u saobraćaju.

U nedjelju, 15. septembra 2024. godine u 01,40 sati u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo Peugeot 607, kojim je upravljao A.E., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.150,00 KM. 

Pomenutog dana u 10,10 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo Passat, sa nepripadajućim registarskim tablicama, kojim je upravljao M.Dž., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.060,00 KM. 

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

Također, dana 15.09.2024. godine u 18,50 sati u ulici Aleja Bosne Srebrene, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, kojim je upravljao E.S., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.830,00 KM. 

Od prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije