Akcija UIO BiH: Zaplijenjena roba vrijedna više od milion KM, objavljen snimak

1
Radiosarajevo.ba
Akcija UIO BiH: Zaplijenjena roba vrijedna više od milion KM, objavljen snimak

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu ženskih ručnih satova i raznog nakita, čija se vrijednost  procjenjuje na iznos od 1.175.700 KM.

Prilikom detaljne kontrole uvozne pošiljke koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Kine, a u kojoj je za uvozno carinjenje bio prijavljen tekstil, otkrivena je i roba koja se pokušala prokrijumčariti. Radi se o velikoj količini ženskih satova i velikoj količini nakita koji su bili sakriveni u džepovima i rukavima tekstilnih proizvoda koji su se nalazili u pošiljci. Otkrivena krijumčarena roba privremeno je oduzeta, a njena vrijednost procjenjuje se na iznos od 1.175.700 KM. Aktivnosti na carinskom terminal u Gradišci proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa carinskim službenicima.

Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Nikola Jokić po treći put proglašen za igrača sezone u NBA ligi

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da naotvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak