Zrak u Sarajevu ponovo katastrofalan!

Radiosarajevo.ba
Zrak u Sarajevu ponovo katastrofalan!
Zrak u Sarajevu i jutros je opasan za zdravlje.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, vrijednost čestica PM10 na Bjelavama jutros u 7 sati je iznosila katastrofalnih 594 (Vijećnica – 367, Otoka – 315, Ilidža – 436...).

Aplikacija Eko akcije navodi da je zrak opasan, s vrijednošću 424, dok vrijednost čestica PM10, prema njihovim podacima, iznosi poražavajućih 614...

Portal Radiosarajevo.ba poziva vas da se pridržavate svih mjera i zaštitite svoje zdravlje.

Inače, jutros je u Bosni oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno, Drvar -1; Jajce, Stolac 0; Bihać, Ivan-sedlo, Sarajevo, Zenica 1; Sanski Most 2; Banja Luka, Goražde, Kupres, Sokolac 3; Doboj, Livno, Mostar 4; Srebrenica, Tuzla 5; Gradačac, Zvornik 6; Trebinje 7; Neum 8.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Posavini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 °C.

U četvrtak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -8 do -1, na jugu od -3 do 3, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

U petak pretežno sunčano. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od -11 do -4, na jugu od -3 do 3, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 1 do 6 °C.

U subotu pretežno sunčano. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od -11 do -4, na jugu od -3 do 2, a dnevne od -2 do 2, na jugu od 5 do 10 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak