Znate li koliko mjesečno plaćamo Miloradu Dodiku da rastura državu?

11
Radiosarajevo.ba
Znate li koliko mjesečno plaćamo Miloradu Dodiku da rastura državu?

Srđan Puhalo, politički analitičar napisao je putem Twittera koliko mjesečno iznosi plata člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Mjesečna neto plata člana Predsjedništva BiH je do 5.700 maraka, znači ovoliko plaćamo Dodika da rastura državu!", napisao je Puhalo.

Pored toga, on je kasnije dodao:

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

"Da je konstitutivnost ispravna i pravedna u Raj i Pakao bi išli cijeli narodi, a ne pojedinac!".

Podsjetimo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana dao intervju za španske novine El Mundo te ne nazvao "BiH propali projekt", a poručio je i kako je najbolje rješenje za tu državu da se Bošnjaci, Srbi i Hrvate "razdvoje na civiliziran način".

"BiH neće moći opstati zbog istog razloga zbog kojeg nije opstala Jugoslavija. U BiH postoje tri naroda. Dva od njih, Hrvati i Srbi, jako su nezadovoljni. Bošnjaci žele stvoriti unitarnu državu u kojoj bi oni bili dominantan narod", izjavio je Dodik.

"Naša politika nije usmjerena na secesiju. Govorimo o drugačijoj mogućnosti, temeljenoj na procjeni da BiH neće biti uspješna kao država. Bude li tako najbolje je razdvojiti se na civiliziran način", dodao je.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak