Značajan sastanak Christiana Schmidta sa visokom delegacijom NATO-a: Razgovarano o sigurnosti u BiH

7
Radiosarajevo.ba
Značajan sastanak Christiana Schmidta sa visokom delegacijom NATO-a: Razgovarano o sigurnosti u BiH

Ured visokog predstavnika (OHR) je objavio da se visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt u petak, 16. augusta, u Sarajevu sastao sa visokom delegacijom NATO-a, na čelu sa pomoćnikom generalnog sekretara za politička pitanja i sigurnosnu politiku i šefom NATO štaba u BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Veoma informativan sastanak danas sa visokom NATO delegacijom predvođenom pomoćnikom generalnog sekretara za politička pitanja i bezbjednosnu politiku, Borisom Rugom, koji je ranije radio nekoliko godina u OHR-u, kao i komandantom NATO štaba u Sarajevu, brigadnim generalom Matthewom Valasom, i šefom NATO štaba za političku podršku, Vladimirom Vučinićem.

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

Visoki predstavnik je naglasio potrebu za bliskom međunarodnom saradnjom u BiH kako bi se spriječilo povlačenje reformi i ojačao euro-atlantski put BiH.

Sigurnosna situacija u BiH ostaje stabilna, ali je potrebna opreznost kako bi se nosili sa stalnim izazovima protiv funkcionalnosti i autoriteta državnih institucija, kao i suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine. Najveći prioritet za međunarodnu zajednicu u regionu Zapadnog Balkana je očuvanje stabilnosti i mirnog okruženja koje je pogodno za reforme i integraciju u EU, rekao je Visoki predstavnik", stoji u saopćenju OHR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak