Željko Komšić razgovarao s Borisom Rugeom: NATO snage ostaju posvećene sigurnosti i stabilnosti BiH

24
Radiosarajevo.ba

Susret sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za politička pitanja i sigurnost Borisom Rugeom protekao je u razgovoru o unapređenju dalje saradnje i ubrzanju komunikacije između Bosne i Hercegovine i NATO-a, a kada je riječ o izradi ključnih dokumenata koji regulišu odnose naše zemlje i ove sigurnosne alijanse.

Istaknuto je da NATO snage ostaju posvećene sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine i cijele regije, s tim da je neophodno nastaviti razgovarati o partnerskoj saradnji Bosne i Hercegovine i NATO-a, te daljim koracima u demokratskim reformama i evroatlantskim integracijama.

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a je zahvalio institucijama BiH što će biti domaćin NATO Partnerskog simpozija 360, u oktobru 2024. godine, koji će biti prilika da se razgovara o daljoj saradnji.

Teška saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Pijani vozač uhapšen, više osoba povrijeđeno

U delegaciji sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Borisom Rugeom bio je i novoimenovani komandant NATO štaba u BiH Matthew Valas, koji je također istakao važnost saradnje sa bh. vlastima i Oružanim snagama BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak