Željka Cvijanović traži smjenu Daneta Maleševića

Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović traži smjenu Daneta Maleševića

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dostavio je negativno mišljenje predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović na razrješenje Daneta Maleševića (DNS) sa mjesta ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, saopćeno je za BHRT iz kabineta predsjednika Narodne skupštine RS.

Ovim je posredno potvrđena informacija da predsjednica Vlade namjerava da razriješi ministra Maleševića sa funkcije u odlazećoj Vladi, ali još nema obrazloženja premijerke o razlozima smjene, javlja BHRT.

Iz Narodne skupštine RS još su nam saopćili da na osnovu člana 94. Ustava Republike Srpske i člana 13. Zakona o Vladi Republike Srpske predsjednik Vlade može, za vrijeme trajanja mandata, na osnovu prethodno pribavljenog mišljenja predsjednika Republike Srpske i predsjednika Skupštine RS, vršiti promjene u sastavu Vlade do jedne trećine prvobitno izabranog sastava Vlade, o čemu obavještava Narodnu skupštinu.

Podsjećamo da negativno mišljenje predsjednika NSRS ne obavezuje premijerku i ona može provesti rekonstrukciju Vlade RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak