Završena elektrifikacija pruge: Uskoro ćemo vozom putovati od Sarajeva do Bihaća

Radiosarajevo.ba
Nešto manje od mjesec dana preostalo je do isteka predviđenog roka za završetak radova na uređenju dijela Unske pruge od Blatne do Bihaća, u dužini od 47 kilometara, a ovih dana završena je elektrifikacija ovog dijela pruge.

Kako su nas obavijestili pojedini čitatelji, elektrificiranje pruge završeno je i preostaje još samo da se mašinski reguliše kolosijek, kako bi 1. jula bila ponovo uspostavljena talgo linija Sarajevo - Bihać.

Putnike na ovoj relaciji prevozit će savremeni talgo vozovi. Predviđeno je da u kompoziciji osim putničkih budu i vagoni za spavanje.

Vožnja u jednom pravcu od Sarajeva do Bihaća, ili u povratku od Bihaća do Sarajeva, trebala bi trajati osam i po sati. Karta u jednom smjeru bi trebala koštati 42,50 KM, a povratna 62 KM.

Vlada FBiH je za elektrifikaciju dijela Unske pruge izdvojila 2,3 miliona maraka. Prema planiranom redu vožnje voz će kretati iz Sarajeva za Bihać u 16:00 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati. Iz Bihaća za Sarajevo voz će kretati u 01:57, a u Sarajevo će stizati u 10:28 sati.

Podsjećamo, voz iz Sarajeva krenut će za Bihać prvi put nakon 27 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak