Završava se probijanje najdužeg tunela na Koridoru Vc: Danas svečanost

1
Fena
Završava se probijanje najdužeg tunela na Koridoru Vc: Danas svečanost

Ceremonija povodom završetka probijanja najdužeg tunela na Koridoru Vc - tunela Golubinja (3.610,3 metra), čime će biti završeni radovi na iskopu duž lijeve cijevi tunela, bit će upriličena danas, 17. jula, kod Nemile.

Tom prilikom obratit će se premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Adebayo Babajide, šefica Ureda Evropske investicijske banke (EIB) Sandrine Friscia i član Uprave kompanije Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Asim Cengiz.

Radi se o trenutno najdužem cestovnom tunelu koji se gradi u BiH na području općine Žepče u sklopu dionice autoceste na Koridoru Vc Poprikuše - Nemila čija je ukupna dužina 5,5 kilometara. 

Melina Borčak: Ne smijemo dozvoliti da se izvlače lažima!

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 251.100.305,40 eura bez PDV-a.

Izgradnja te dionice finansirana je sredstvima osiguranim u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Evropskom investicijskom bankom (EIB) te bespovratnim sredstvima Evropske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF), najavljeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak