Zastupnički dom FBiH usvojio set boračkih zakona

5
Fena
Zastupnički dom FBiH usvojio set boračkih zakona

Zastupnički dom Parlamenta Federacije u srijedu navečer, 24. jula, usvojio je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom u FBiH, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH, kao i Prijedlog Zakona o zaštiti zraka.

Dom je usvojio i Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke za realizaciju Projekta Vjetroelektrana Vlašić, kao i Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Koridor Vc Mostar Sjever - Mostar Jug.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Nije prihvaćen zaključak po kojem bi Dom prihvatio Nacrt Odluke o postupku izbora i imenovanja sudije/sudija Ustavnog suda BiH koje bira i imenuje Zastupnički dom kao osnovu za izradu prijedloga, uz zaduženje da predlagač organizuje javnu raspravu u trajanju 60 dana i da prilikom izrade prijedloga odluke uzme u obzir sve prijedloge i sugestije iznesene u raspravi i dostavljene u pisanom obliku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak