Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"

123
Radiosarajevo.ba
Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas, 16. aprila, u Mostaru ponovo je rekao da je pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da "Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid u Srebrenici", navodeći da u Sarajevu "izmišljaju stalno".

Prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru, Vučić je novinarki s bh. televizije rekao da oni "ne mogu da se drže činjenica" i da "stalno obmanjuju javnost".

Novinarka je Vučiću pokušala postaviti pitanje o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, međutim na njenu konstataciju da je "pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije spriječila...", Vučić ju je prekinuo te povišenim tonom kazao "nije tačno, nemojte da izmišljate".

Jeste li čuli za Santa Cruz del Islote? Ovako izgleda život na jednom od najgušće naseljenih otoka

"Utvrđeno je da Srbija ni na koji način odgovorna za genocid, dakle tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete, kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam u nekoga pucao", rekao je Vučić.

Nakon pokušaja novinarke da na njegovu konstataciju odgovori, Vučić je ponovo viknuo "Ma nemojte da me prekidate".

"Problem je u tome što izmišljate stalno, što ne možete da se držite činjenica vi u Sarajevu, morate da izmislite nešto. Neće se pominjati ni neke druge zemlje u budućnosti, kada mi budemo ponosili prijedloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim, nećemo da kažemo ko je to počinio", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (123)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak