Vučić zaprijetio ambasadi SAD-a u BiH: Sutra će dobiti odgovor, bit će zanimljiv dan...

26
Radiosarajevo.ba
Vučić zaprijetio ambasadi SAD-a u BiH: Sutra će dobiti odgovor, bit će zanimljiv dan...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu koja je stigla iz ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, a u kojoj je navedeno da zaključci 'svesrpskog sabora' održanog 8. juna su opasni i smišljeni napad na bh. institucije.

"Američka ambasada u Sarajevu je rekla svoje. Sutra će dobiti odgovor. Prvi put ću kao predsjednik Srbije da im postavim pitanja, a vjerujte mi, odgovor neće imati, iako se tiče baš Dejtonskog sporazuma", poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je uvjeren da problem nije u tome što se Srbija miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i što Vučić pruža podršku predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku koji prijeti rušenjem države i "mirnim razdruživanjem", već u tome što "oni (amerikanci op.a.) nisu navikli da postoje i suverene zemlje, kao ni lideri koji ne žele da se dodvoravaju njima, već da brane interese sopstvenog naroda".  

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

"Bit će zanimljiv dan, a malo mi je falilo da pomislim da su dovoljno pametni u ambasadi SAD-a u BiH da ne komentarišu Sabor i da se ne sramote. Ovako, slijedi odgovor. Postoji jedna mala zemlja na brdovitom Balkanu...", zaprijetio je Vučić.

Poruku ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini možete pročitati na ovom LINKUAmbasada SAD u BiH: Zaključci 'svesrpskog sabora' su opasni i smišljeni napad na bh. institucije
 
.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak