Vrvi u DNS-u: Ko je protiv imenovanja Aćimovića za ministra

Radiosarajevo.ba
Vrvi u DNS-u: Ko je protiv imenovanja Aćimovića za ministra

Zbog kandidovanja Draška Aćimovića za funkciju državnog ministra, šest regionalnih predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) protivi se imenovanju.

Kako je objavila Alternativna TV, veliki broj predsjednika općinskih i gradskih odbora DNS-a takođe se protivi imenovanju bivšeg potpredsjednika SDP-a na funkciju u Vijeću ministara.  

Kako kažu, oni su zaslužni za rezultat DNS-a, "a dobili su Aćimovića koji je ujedno i kum Vedrana Jarića koji lobira po Republici Srpskoj za podršku Aćimoviću".

Kako navodi ATV, ogromno je nezadovoljstvo i u gradskim odborima Prijedor i Banjaluka, "posebno iz razloga što je Aćimović veliki lobista za NATO i unitarnu BiH". Ove informacije su potvrđene za ATV iz više regionalnih odbora DNS-a.

Aćimović bi trebao biti novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a na ovu funkciju ga je kao nestranačkog kandidata predložio DNS, na čijem se čelu nalazi Marko Pavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak