Draško Aćimović, bivši SDP-ovac će biti državni ministar: Zavrnuti rukave

B. R.
Draško Aćimović, bivši SDP-ovac će biti državni ministar: Zavrnuti rukave
Foto: Radiosarajevo.ba / Draško Aćimović

Draško Aćimović će biti ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Za portal Radiosarajevo.ba je to potvrdio sam Aćimović.

Na ovu funkciju ga je kao nestranačkog kandidata predložio Demokratski narodni savez (DNS) na čijem se čelu nalazi Marko Pavić.

"I za mene je bilo iznenađujuće. Jedno vrlo odgovorno Ministarstvo i vrlo odgovoran posao. Znate da je tu i pitanje migranata, ljudska prava. U suštini je to jedan veliki rad. Predsjedništvo DNS-a je jednoglasno donijelo odluku da me podrži kao nestranačkog kandidata i to na prijedlog gospodina Marka Pavića. Zahvalan sam im na tome. Ogromna je odgovornost. Jedino da zavrnemo rukave i idemo raditi", rekao je za Aćimović za naš portal.

Prema njegovim riječima, odluka ove stranke da on bude kandidat za ministra je donijeta prije sat vremena na sjednici Predsjedništva. Istakao je da su ga prije toga pitali da li on želi obnašati ovu funkciju.

Aćimović je bio član Socijaldemokratske partije koju je zbog unutarstranačih neslaganja napustio nakon posljednjih Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Bio je potpredsjednik ove političke stranke.

DNS je jedan od koalicionih partnera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u RS-u i na državnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije