Vozači, oprez: Mokar kolovoz, jaki udari vjetra, povećana opasnost i od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Mokar kolovoz, jaki udari vjetra, povećana opasnost i od odrona

Kolovoz je zbog kiše mjestimično vlažan ili mokar, a skreće se pažnja i na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona.

"Apelujemo na vozače da voze opreznije i da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic - Jablanica (u mjestu Paprasko) i Tuzla - Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Ogrešević: Dodik je sljedbenik politike iz 90-ih, ako sprema nešto opasno BiH će odgovoriti

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

Na magistralnom putu Semizovac - Olovo - Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Jablanica - Blidinje, Vitez - Nević Polje i Doboj - Rudanka - Johovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak