Brojni izazovi pred vozačima - deminiranje, sanacioni radovi, magla...

0
Radiosarajevo.ba
Brojni izazovi pred vozačima - deminiranje, sanacioni radovi, magla...
Foto: Facebook / Radovi / Ilustracija

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je danas, 20. oktobra u jutarnjim satima, smanjena zbog magle.

"Apelujemo na vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise. Kraj je radne sedmice tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još danas (20. oktobra) zbog deminiranja terena, od devet do 15 sati, doći će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo - Trnovo (naselje Krupac - Kupalište).

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic - Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 7.30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Tuzla - Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakim danom (osim nedjelje) od osam do 17 sati saobraća se usporeno - jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac - Olovo - Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Jablanica - Blidinje, Vitez - Nević Polje i Doboj - Rudanka - Johovac.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije