Vozači, naoružajte se strpljenjem: Ogromne gužve na granicama, evo gdje se najduže čeka

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, naoružajte se strpljenjem: Ogromne gužve na granicama, evo gdje se najduže čeka

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila u oba smjera. Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Doljani, Gabela Polje, Deleuša i Hum duge kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

"Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Konaković se obrušio na Izetbegovića i Komšića: Licemjerni su vam napadi, sve ste ovo vi omogućili

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise", javlja Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Obavještenje za vozače: Ove granične prijelaze izbjegavajte, velike gužve na izlazu iz BiH

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomsilavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak