Vojnik iz BiH napravio skandal u Austriji: Odbio se rukovati sa ministricom odbrane

31
Radiosarajevo.ba
Vojnik iz BiH napravio skandal u Austriji: Odbio se rukovati sa ministricom odbrane

Umjesto da proslavi uspješan završetak trogodišnjih studija na Theresian Military Academy (MilAk) u Wiener Neustadtu, jedan bosanski kandidat za časnika brzo je osramotio našu domovinu prošlog petka.

Poražavajuće, ovaj zastavnik iz Zapadnog Balkana najavio je prije početka ceremonije diplomiranja da neće pružiti ruku ministrici odbrane Klaudiji Tanner. To nije bilo u skladu s njegovom vjerom, s obzirom na to da je ona žena. "Čovjek je potom isključen iz ceremonije diplomiranja," potvrđuje pukovnik Michael Bauer iz austrijske vojske. Također mu nije uručen tradicionalni akademski prsten.

Predstavnik Bosne morao se izviniti, a posebno je sramotno za mladog bosanskog časnika to što je na ceremoniji bio prisutan zamjenik ministra odbrane njegove zemlje, Slaven Galić

Izraelska vojska ušla u Liban

Porodični pritisak kao razlog?

Međutim, samo u posljednjoj godini studija navodno je uspostavio vezu s jednom ženom iz stroge islamske porodice, pišu austrijski mediji.

Njegovo ponašanje se tada promijenilo, a porodica te žene vršila je pritisak, kako se navodi. Vojska je ovu epizodu okarakterisala kao "izolovani slučaj": saradnja u obuci s balkanskim državama bez vlastitih vojnih akademija neće biti poljuljana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (31)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak