Vojin Mijatović upozorava: "Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem"

21
Radiosarajevo.ba

Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem, tvrdi danas Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine.

Mijatović navodi kako je predugo u politici i ima "sasvim dovoljno godina i iskustva da mogu napraviti procjenu":

"Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata, op.pr.) i drugog koji vodi SDA (Stranka demokratske akcije, op.pr.). Ovih dana će biti intenzivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje."

Jagode će vam trajati duže s ovim trikom: Otkrijte kako da su vam svježe čak tri sedmice

Mjesecima se, dodaje on, "pravi priprema u medijima kako su s jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a s druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada".

"Naravno ovo je sve brutalna laž i zloupotreba naroda, građana, države za radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije. Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smjeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu s mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario! Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dvije strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi", upozorio je Vojin Mijatović na društvenim mrežama.

Foto: Facebook: Upozorenje Vojina Mijatovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak