Vojin Mijatović: 'SDP BiH se vraća jači nego ikad u RS'

8
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: 'SDP BiH se vraća jači nego ikad u RS'

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, zahvalio je svim glasačima stranke u bh. entitetu RS nakon održanih lokalnih izbora, ističući kako su rezultati pokazali značajan napredak.

Iako nije učestvovao kao kandidat, Mijatović je aktivno sudjelovao u kampanji, obilazeći više od 100 organizacija SDP BiH širom države.

Mijatović je ponosan na povratak SDP-a u nekoliko općina nakon dugogodišnje odsutnosti. U Prijedoru i Gradišci, stranka se vraća sa po dva odbornika, dok se u Prnjavoru, nakon 16 godina, vraća s jednim odbornikom. Isto tako, prvi put su ostvareni rezultati u Istočnom Mostaru, gdje stranka očekuje najmanje jednog odbornika.

Dodik kao lik iz Alan Forda: 'Nismo izgubili Banju Luku, samo je nismo dobili'

Uz to, Mijatović se osvrnuo na povratak SDP-a u Kotor Varoš, Srebrenicu i Vukosavlje, gdje stranka također očekuje povećanje broja odbornika. Naglasio je da je Banja Luka, iako nije ostvarila očekivane rezultate, i dalje ostala važna sa sjajnom ekipom koja treba biti održana do sljedećih izbora.

U Federaciji BiH, Mijatović priznaje da su zabilježeni neočekivani gubici u nekim općinama, ali je istovremeno naglasio i pobjede koje su donijele radost stranci, poput uspjeha u Bugojnu i Donjem Vakufu, kao i općinama u Kantonu Sarajevo.

Mijatović je poručio članovima i simpatizerima stranke da je pred njima još mnogo posla, naglašavajući da se SDP BiH nastavlja boriti za bolje sutra, čak i kada njihovi članovi nisu kandidati.

"Idemo dalje, imamo još puno posla. Za partiju se radi i gine", zaključio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak