Vladimir Andrle dobio ogromnu podršku javnih ličnosti: 'Dobar čovjek i veliki Bosanac'

19
Radiosarajevo.ba
Vladimir Andrle dobio ogromnu podršku javnih ličnosti: 'Dobar čovjek i veliki Bosanac'

Brojne građanke i građani Bosne i Hercegovine pružili su javnu podršku predsjedniku Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva "La Benevolencija" Vladimiru Andrleu, nakon što je u petak, 12. jula, na svom Facebook profilu objavio da je prijavio izraelskog biznismena, Amira Gross Kabirija, Federalnoj upravi policije.

Među građankama i građanima koji su dali podršku predsjedniku La Benevolencije su: nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović, višegodišnji generalni sekretar Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar, kolumnistica i aktivistica Vanja Bursać, dizajnerica i vlasnica Kaftan studija Emina Hodžić Adilović, bh. režiser Faruk Šabanović...

Podršku za Andrlea je pružio i direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić koji je na društvenoj mreži X napisao:

Sarajevska Olimpijada u Madridu: Otvorena izložba 'Olimpijski duh ujedinjuje svijet'

"Imam čast da mogu reći da mi je Vladimir Andrle prijatelj. Dobar čovjek i veliki Bosanac. I ne znam da li mu u ovoj stvari treba moja pomoć, ali siguran sam da i on zna da se na mene može osloniti u svemu", jasan je bio Suljagić.

Podsjetimo, u petak, 12. jula predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva "La Benevolencija" Vladimir Andrle prijavio je Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije.

Vladimir Andrle: 'Amir Gross Kabiri me uznemirava nekoliko godina. Bori se protiv zajedništva u BiH'

Andrle je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da ga izraelski biznismen uznemirava nekoliko godina.

"U četvrtak, 11. jula mi je Amir Gross Kabiri uputio prijetnje koje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da podržavam radikalni islam i da sam sluga režima.

Razlog su sve moje aktivnosti u BiH. Zalaganje za implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava, zajedništvo, zajednički život i borba za ljudska prava svih nas - je nešto protiv čega se on jako bori pa čak i ne preza da etiketira i prijeti", kazao je Andrle za portal Radiosarajevo.ba.

Amir Gross Kabiri je predsjednik M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim "Aluminijem", izraelski biznismen i potpredsjednik kluba Zrinjski.

Kabiri je u nekoliko navrata uznemiravao javnost, a prijetio je i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak