Vlada RS-a proglasila dan žalosti zbog - ubijenih napadača na Kosovu

11
Radiosarajevo.ba
Vlada RS-a proglasila dan žalosti zbog - ubijenih napadača na Kosovu

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Rs proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog smrti napadača u terorističkom napadu na Kosovu.

Sramotnu odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada manjeg bh. entiteta je donijela na telefonskoj sjednici. Kako kažu, zastave na institucijama sutra će biti spuštene na pola koplja, a TV i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan bit će prilagođene Danu žalosti.

Ovom odlukom vlasti ovog entiteta u BiH su, očekivano, 'uskočile' u vagon sa Srbijom, koja je također proglasila dan žalosti zbog, kako to oni pišu, "tragičnih događaja na Kosovu".

Desetine hiljada ljudi iz BiH na mevludu u Blagaju: 'Tradicija jedinstva, dobrote i dostojanstva'

A, "tragični događaj" zapravo je bio teroristički napad na koji je kosovska policija odgovorila tako što je, poslije ubistva svog pripadnika, ubila trojicu napadača, i nekoliko njih ranila. Uhapšeno je njih šestoro.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavio je na Facebooku snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi grupa napadača u konaku izvan zidina manastira Banjska, među kojima je, prema Svećljinim riječima, i potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić.

Ekspert za sigurnost: Teroristička akcija na Kosovu nastavak hibridnog 'rata' Srbije protiv susjeda

"Radoičić je bio vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti. Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista", napisao je kosovski ministar na Facebooku. Svećlja je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da preko Srpske liste i Milana Radoičića, stoji iza, kako je rekao, terorističke akcije protiv pravnog i ustavnog poretka Kosova.

"Dakle Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspjeli", dodao je Svećlja.

On je komentirao i proglašavanje Dana žalosti u Srbiji i dodao da to predstavlja "pečat autorstva ove organizacije". Pogledajte snimak koji je objavio Dželjalj Svećlja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak