Vijeće ministara ponovo nije razriješilo dužnosti Zorana Galića

5
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara ponovo nije razriješilo dužnosti Zorana Galića

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je u četvrtak, 8. augusta, vanrednu telefonsku sjednicu povodom odlučivanja o zahtjevu za razrješenje Zorana Galića, zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a koji je lično podnio.

Ipak, ni danas nije došlo do smjene, budući da na sjednici nije bilo potrebnog kvoruma.

Podsjetimo, Nezavisni odbor, vodeći računa o svojim nadležnostima, uputio je prijedlog Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost smjene Zorana Galića sa pozicije zamjenika direktora SIPA-e, istovremeno imajući u vidu da je Galić podnio vlastiti zahtjev za razrješenje sa te dužnosti, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

S ove strane Drine| Banjac: Nečastivi Vulin - Vučićeva dvorska luda u Prebilovcima

Zoran Galić je prije mjesec dana otputovao u Hrvatsku zbog čega je nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima. U susjednu zemlju je otputovao prije nego što je trebao biti uhapšen.

Zoran Galić je obuhvaćen istragom zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak