Velike gužve na graničnim prijelazima, čeka se sat vremena

Radiosarajevo.ba
Velike gužve na graničnim prijelazima, čeka se sat vremena
Gužve na graničnim prijelazima, uoči 1. maja, već su počele, javlja BIHAMK, ističući kako je pojačan promet na većini graničnih prijelaza

Izdvajaju se granični prijelazi Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka u intervalima od 40 minuta do 1 sat.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

"Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš). Dodatne informacije mogu se dobiti putem našeg telefona 1282", navode iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak