Vedran Zubić nakon masakra u Sanskom Mostu: U ovoj državi su jedino bitni - kvazipolitičari!

0
Radiosarajevo.ba
Vedran Zubić nakon masakra u Sanskom Mostu: U ovoj državi su jedino bitni - kvazipolitičari!

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) donijela je Odluku kojom se petak, 23. august, proglašava Danom žalosti na području cijelog kantona. Sutra će biti održana komemoracija žrtvama tragičnog događaja u Sanskom Mostu, u kojem su život izgubila tri uposlenika JU Gimnazija Sanski Most.

O zločinu se oglasio i sarajevski profesor geografije Vedran Zubić.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Sve što trebate znati o ovdašnjem društvu stalo je u jučerašnji dan. U Sanskom Mostu se desio zločin i ubijena su tri službenika države na svom radnom mjestu. Ubistvo se desilo u školi u kojoj je u tom trenutku bilo i učenika. Ne možete zamisliti gori scenarij!

O tome kako neka osoba ima nelegalno vatreno oružje, kako ga je unio u školu, šta je prethodilo ovom zlodjelu ne mogu pisati jer nisam mjerodavan. Nadam se da će nadležni sve utvrditi kao i da će razne psiho službe odraditi svoj dio posla. Šteta je što uvijek pričamo o posljedicama, a nikada se ne bavimo uzrocima!

Europska liga: Borac neporažen u Mađarskoj protiv Ferencvarosa

Ispovijest supruga ubijene profesorice: 'To sam je jutro odvezao na posao u školu'

U isto vrijeme dok se ovaj zločin događao u Sarajevu je navodno 'napadnut' ministar sigurnosti. Njegov službeni automobil je preticao neki vozač, a ministar je primijetio kako se radi o osobi koja 'podržava radikalni fundametalizam i terorizam'. Kako je to ministar ocijenio nisam siguran. Ali umjesto da bude u Sanskom Mostu on je davao izjavu kako je napadnut u Sarajevu. Priključio se raspravi i ministar unutarnjih poslova koji je rekao kako dotični 'misli od radara da su kućice za ptice' te kako su 'ceste u RS lošije' te da isti nije navikao 'na brzu vožnju'. Kakav rijaliti! Trebam li napomenuti likovanje i navijanje sa obje strane entitetske granice!?

Umjesto da se 'nacrtaju' u Sanskom Mostu te pokažu odgovornost oni pokazuju ono što odavno znamo. U ovoj državi su jedino bitni oni - kvazipolitičari!

Uz sućut obiteljima mojih kolega

P.S. Nadam se da će biti prilike da posjetim Sanski Most. Danas je GDobrinja sjednicu Nv završila odavanjem počasti kolegama!

P.P.S. Država, a ako ne ona onda KS, mora proglasiti Dan žalosti!", napisao je profesor Zubić.

Podsjećamo, jučer je u Sanskom Mostu izvršeno trostruko ubistvo u srednjoj školi, a počinitelj je domar Mehmed Vukalić koji se trenutno nalazi na postoperativnom liječenju u Kliničkom centru Banja Luka.

Više o tragediji u Sanskom Mostu možete pročitati OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak