Varupa osuđen na 18,5 godina zatvora zbog ubistva kapetana Oružanih snaga

Radiosarajevo.ba
Varupa osuđen na 18,5 godina zatvora zbog ubistva kapetana Oružanih snaga
Kenan Varupa osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 6 mjeseci zbog ubistva kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Miroslava Stojaka.

Nakon održanog ročišta za razmatranje zaključenog Sporazuma o priznanju krivnje Kantonalni sud u Novom Travniku jučer je objavio nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim optuženog Varupu zbog kaznenog djela ubistva u sticaju sa kaznenim djelom „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“.

Sud ga je na temelju članova 42, člana 43, člana 49, kao i uz primjenu odredbe člana 246. stav 4. i stav 7. i člana 300 Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, za kazneno djelo „ubojstvo“ iz člana 166. stav 2. točka d) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 4 mjeseca, a za kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, pa ga je sud na temelju odredaba člana 54. stav 2. točka b) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 6 mjeseci.

Podsjećamo vas, tijelo Miroslava Stojaka pronađeno je 20. septembra prilikom uviđaja u podrumu kuće u kojoj je stanovao Varupa u naselju Bukve u Vitezu.

"Obdukcija je potvrdila da je Miroslav Stojak ubijen, i to sjekirom. Udaren je više puta u glavu, i nigdje drugo", rekao  je za Radiosarajevo.ba sudski patolog Zdenko Cihlarž.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak