Vapaj bh. doktora zbog COVID-a: Nalazimo se između čekića i nakovanja...

2
Radiosarajevo.ba
Vapaj bh. doktora zbog COVID-a: Nalazimo se između čekića i nakovanja...

Osim značajnog priliva COVID pacijenata, za čije se živote bore na sve moguće načine, ljekari i medicinske sestre suočavaju se i s velikim pritiskom javnosti, odnosno sumnjama da svoj posao ne rade onako kako bi trebalo.

To za Srpskainfo kaže načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS, profesor dr Peđa Kovačević, naglasivši da su se, u ovom pogledu, zdravstveni radnici našli između čekića i nakovanja.

"S jedne strane, imamo ogroman priliv pacijenata, koji neprestano stižu i stalno traže životnu podršku, dok mi radimo sve da spasemo svaki život. To je mnogo komplikovano, jer pokrivamo banjalučku regiju, ali nam dolaze i pacijenti iz cijele RS. Sad imamo i zahtjeve iz bolnica u FBiH da se životno ugroženi COVID pacijenti premještaju kod nas, s obzirom na to da mi imamo veno-vensku ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju. S druge strane je strašan pritisak javnosti, u vezi s tim kako liječimo pacijente, čime ih liječimo, da li zbilja radimo kako treba, zašto je u zdravstvenim ustanovama visoka smrtnost od COVID-a", ističe Kovačević.

Vojin Mijatović: 'Rezolucija o genocidu je civilizacijska potreba. Nešto se ozbiljno iza brda valja'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak