UŽIVO: Čekamo prve informacije za utorak - novo brojanje u Mostaru

11
Radiosarajevo.ba

Prvi put nakon 12 godina, u Mostaru su, jutros u 7 sati, otvorena glasačka mjesta.

Večeras, u 19h, trebala bi biti zatvorena, a javnost će doznati koga su Mostarci odabrali za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Na izborima se bira 35 vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara i to u gradskoj izbornoj jedinici koja obuhvata cijelo područje grada se bira 13 vijećnika i u šest izbornih jedinica gradskog područja se biraju preostala 22 vijećnika.

To znači da će svaki birač dobiti po dva glasačka listića.

Na glasačkim listićima se nalazi 31 politički subjekt od čega: 22 političke stranke, četiri neovisna kandidata, četiri koalicije i jedna lista neovisnih kandidata odnosno ukupno 370 kandidata.

Centralni birački spisak za Lokalne izbore u Gradu Mostaru je zaključen 11. novembra 2020 i u isti je upisano 100.864 birača od čega: 96.797 birača koji glasaju na redovnim biračkim mjestima, 48 birača za glasanje u odsustvu, 34 za glasanje lično za općinu iz 1991. godine, i 3.985 birača za glasanje putem pošte.

Glasali su se na 150 redovnih biračkih mjesta, 16 biračkih mjesta u odsustvu, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima a formirano je i 20 redovnih mobilnih timova. Izbore u Mostaru nadgledalo je ukupno 1.717 posmatrača.

Mi večeras UŽIVO pratimo dešavanja iz Mostara!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak