UŽIVO: Sarajevo odalo počast dr. Spahić: "Neka nam Azra bude posljednja opomena"

0
Radiosarajevo.ba

Sarajevo je u petak, 26. maja, potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći, koja se u petak, 26. maja, dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula je mlada doktorica iz Bihaća zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo. Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pijan i vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Facebook stranica 'Vi ovo dozvoljavate - za Editu i Selmu' stoga je pozvala jučer, u subotu, građane na mirno okupljanje na mjestu nesreće na Marijin-Dvoru danas: "Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja."

Veliki uspjeh: Sarajka Džana Katana nagrađena za revolucionarni naučni rad

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak