Upozorenje za vozače: Velike gužve na naplatnom mjestu kod Sarajeva zbog radova

0
Radiosarajevo.ba
Upozorenje za vozače: Velike gužve na naplatnom mjestu kod Sarajeva zbog radova

Zbog izvođenja radova na sanaciji induktivne petlje na izlaznoj traci broj dva na naplatnom mjestu Podlugovi, saobraćaj se trenutno odvija usporeno i samo jednom trakom.

Radovi su u toku, a njihovo okončanje se očekuje sutra, 6. augusta, u večernjim satima.

U međuvremenu, korisnicima se savjetuje da izbjegavaju ovo područje zbog mogućih gužvi i koriste alternativne pravce kako bi izbjegli zastoje i čekanje.

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Izuzetno frekventan putni pravac je Sarajevo-Mostar.

Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Kilometarske kolone na cesti u BiH: Stvorene velike gužve - 'Nekoliko sati se čeka'

Na graničnim prijelazima: Hum, Deleuša, Doljanii Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok je na GP: Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Velika Kladuša, Aržano, Kamensko i Orašje promet putničkih vozila pojačan u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak