Ukinut pritvor Nerminu Demiroviću

2
Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor Nerminu Demiroviću

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Nerminu Demiroviću, bivšem direktoru Sarajevo-šuma, osumnjičenom za zloupotrebu položaja ili ovlasti u slučaju Ibro Berilo i drugi.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno od strane Advokatskog društva Beća nakon što je Demiroviću ranije određen jednomjesečni pritvor, postupajući tužilac je od Suda zatražio ukidanje te mjere i predložio da se Demiroviću umjesto toga odrede mjere zabrane.

Tužilaštvo je zatražilo da se Demiroviću odredi mjera zabrane napuštanja boravišta, odnosno napuštanje općine Ilijaš koja mu je općina prebivališta. 
 
Također, zatraženo je i da mu se zabrani preduzimanje bilo koje poslovne aktivnosti u Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama Sarajevo-šume, kao i posjećivanje poslovnih prostorija tog preduzeća.

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Uz to, za Demirovića je zatražena i zabrana kontaktiranja na bilo koji način sa suosumnjičenim Ibrom Berilom, Nađom Milišić, Adisom Mulaosmanovićem i Edinom Džigal, kao i sa bilo kojim uposlenikom KJP-a Sarajevo-šume.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, pomoćnica općinskog načelnika za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i njegova sestra Edina Džigal, odgovorne osobe i firmi LOK-PIL d.o.o., odnosno apartmani Aroma, te Demirović, pod istragom su zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak