Ujedinjene nacije nude pomoć BiH: Pružile podršku vlastima u pomaganju pogođenim naseljima

1
Radiosarajevo.ba
Ujedinjene nacije nude pomoć BiH: Pružile podršku vlastima u pomaganju pogođenim naseljima

Oglasile su se Ujedinjene nacije u BiH povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Poplavama su pogođeni Tarčin, Jablanica, Fojnica, Kreševo i još neka naselja u BiH. Najteže stanje je u Jablanici. 

"Izražavamo najdublje saučešće i solidarnost sa zajednicama pogođenim katastrofalnim poplavama širom Bosne i Hercegovine, posebno u onim dijelovima gdje su, nažalost, izgubljeni životi, a domovi, infrastruktura i privredni objekti pretrpjeli ogromnu štetu", saopštili su. 

"Pozivamo sve građane da prioritet daju svojoj sigurnosti i da se informišu prateći savjete lokalnih vlasti i hitnih službi.

Nermin Bise: 'Scene koje gledate u SF filmovima su blaga verzija. Ponestaje mi riječi'

Dodali su da su inspirisani solidarnošću građana i službi sa ljudima koji su pogođeni ovom katastrofom. 

Naše misli su s onima koji su pogođeni ovim razarajućim poplavama, a posebno s porodicama onih koji su izgubili svoje najmilije ili koji su nestali", navode iz Ureda rezidentne koordinatorice UN-a za BiH.

Dodaje se kako si Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini spremne pružiti podršku vlastima u njihovim naporima za pružanje pomoći i oporavak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak