Uhapšeni prijatelji poginulog Danca, pronađeno oružje i municija

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni prijatelji poginulog Danca, pronađeno oružje i municija

Prekjučer je na Jahorini padom s litice poginuo danski državljanin Daniel Lund, a kasnije je policija na Palama uhapsila dvojicu Danaca koji su bili s njim, što je za Radiosarajevo.ba potvrdila i glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Andreas Lund (1990) i maloljetnici rođen 1994., uhapšeni su jučer u 4.00 sata zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljenog držanja i nošenje eksplozivnih materija.

U policijskom izvještaju se navodi da su na mjestu nesreće pronađena tri pištolja, jedna automatska puška i municija. Istraga je u toku, a izvršen je i uviđaj.

Andreas Lund je još uvijek u prostorijama policijske stanice na Palama i danas će poslije podne biti predat nadležnom okružnom tužilaštvu. Maloljetnik je pušten.

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/danka_tesic_0807.mp3{/audio}

U nesreći koja se dogodila u utorak uvečer poginuo je danski državljanin Daniel Lund koji je, prema nepotvrđenim informacijama, bio na praksi u ambasadi Danske u Sarajevu.

Ambasada potvrdila: Danski državljanin poginuo na Jahorini nakon pada s litice

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak