U zajedničkoj akciji MUP-a ZDK i SBK uhapšeno šest osoba

Radiosarajevo.ba
U zajedničkoj akciji MUP-a ZDK i SBK uhapšeno šest osoba
U noći sa 1. na 2. mart, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova dva kantona - Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog su izveli zajedničku akciju. Izvedena je na graničnim mjestima ova dva kantona i tom prilikom je uhapšeno šest osoba.

Akcija mješovitih policijskih timova je podrazumijevala kontrolu učesnika saobraćaja. Ciljevi su bili višestruki - pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnih djela, pronalazak osoba za kojima je raspisana potjernica, pronalazak osoba koje nelegalno borave u zemlji, kontrola kretanja roba i sprječavanje nelegalnog prijevoza.

Ove i slične akcije su bile prilika za unaprijeđenje izvršavanja policijskih poslova i zadataka.

Uhapšene osobe se dovode u vezu s izvršenim krivičnim djelima i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u Bosni i Hercegovini.

Izdato je 56 prekršajnih naloga zbog prekršaja u saobraćaju, četiri vozila su isključena iz saobraćaja, u četiri slučaja je pronađena materija koja asocira na narkotike i u 86 slučajeva je izvršena provjera identiteta osobe.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su ocijenili da je akcija primjer dobre saradnje policijskih agencija, te da će nastaviti djelovati u ovom pravcu i u narednom periodu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak