U Sarajevo stiže ministar odbrane Savezne Republike Njemačke

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevo stiže ministar odbrane Savezne Republike Njemačke

Ministar odbrane Njemačke, Boris Pistorius, planira posjetiti Bosnu i Hercegovinu u utorak, 6. februara.

Prema najavama Ministarstva odbrane BiH, Pistorius će započeti susrete u Sarajevu, gdje će se sastati s ministrom odbrane Bosne i Hercegovine, Zukanom Helezom, te njegovim zamjenicima Aleksandrom Goganovićem i Slavenom Galićem.

Očekuje se svečani doček ispred Doma Oružanih snaga BiH, nakon čega će uslijediti radni sastanak.

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

Pored susreta s predstavnicima Ministarstva odbrane, očekuje se da će Pistorius razgovarati i s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je u skladu s praksom prethodnih sličnih sastanaka.

Posjeta Pistoriusa dolazi nedugo nakon nekoliko važnih sastanaka koji su u prethodnim danima u Bosni i Hercegovini obavili evropski, ali i američki zvaničnici.

To se prije svega odnosi na zamjenika generalnog sekretara NATO-a i Sjevernoatlantsko vijeće (NAC) koji su prije nekoliko dana posjetili BiH i održali sastanak s nizom zvaničnika u Sarajevu.

Pistoriusu ovo neće biti prvi sastanak sa bh. zvaničnicima, a njegova posjeta potvrđuje snažnu saradnju između Njemačke i Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.

Očekuje se da će naglasiti podršku Njemačke reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima te nastaviti podržavati izgradnju odbrambenih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak