U Neumu jutros već 27 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad i gdje bi moglo biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros već 27 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad i gdje bi moglo biti kiše

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. I danas je na snazi žuti meteoalarm za područje cijele zemlje, a zbog očekivanih vrelina; upozorenje glasi:

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 12; Bjelašnica 13; Bugojno 14; Jajce, Livno, Srebrenica i Zenica 16; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 17; Banja Luka i Sarajevo 18; Tuzla 19; Trebinje 22; Gradačac 23; Mostar 25; Neum 27°C.

Oglasilo se Tužilaštvo TK: "33-godišnjak osumnjičen da je ubio staricu (74) u Gradačcu"

Bioprognoza: Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutra i prijepodneva biće ugodnije, u drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnositma, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti. Također, preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

Alarmantno stanje u Konjicu: Rijeka Neretva skoro presušila

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i rjeđe na području Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak