U BiH danas stiže rashlađenje: Evo kakve nas temperature očekuju narednih dana

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas stiže rashlađenje: Evo kakve nas temperature očekuju narednih dana

Jutros je na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Bugojno, Drvar 13; Jajce, Livno 14; Grude, Ivan-sedlo, Zenica 15; Sanski Most 16; Sarajevo 17; Tuzla 18; Bihać 19; Gradačac, Mostar 22; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati usljed približavanja promjene sa zapada. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Nešto povoljnija slika će biti na jugu zemlje.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Danas će na sjeverozapadu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U ostatku Bosne pretežno vedro uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Heregovini sunčano uz malu oblačnost. Prema kraju dana ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 22 do 28, u centralnim i istočnim područjima Bosne do 33, na jugu zemlje do 36 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano. Poslije podne postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U utorak: U Bosni oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 17 do 24, na istoku Bosne do 28, a u Hercegovini od 28 do 34 °C.

U srijedu: Oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 25 °C.

U četvrtak: U centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno ravedravanje poslije podne. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak