Tužilaštvo HNK formiralo predmet o kamenolomu u Donjoj Jablanici

5
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo HNK formiralo predmet o kamenolomu u Donjoj Jablanici

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se danas, 7. oktobra, saopćenjem za javnost povodom tragedije koja je pogodila područje Jablanice i Konjica.

"Vezano za tragediju koja se desila, a radi objektivne informiranosti javnosti, te brojnih upita medija, obavještavamo javnost da su tužitelji Tužilaštva HNK Mostar Područno tužiteljstvo Konjic odmah po dojavi o strašnoj tragediji koja se desila na području općina Jablanica i Konjic izišli na lice mjesta, te zajedno sa pripadnicima MUP-a HNK i PU Konjic, odnosno PS Konjic i PS Jablanica poduzeli i poduzimaju sve neophodno potrebne radnje iz svoje nadležnosti, a koje ne trpe odlaganja.    

Iz tih razloga, u Tužilaštvu je formiran predmet, te imenovan tim tužitelja za rad na ovom slučaju, a pripadnici MUP-a HNK pod nadzorom Tužilaštva HNK poduzimaju radnje provjera navoda i informacija s ciljem utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, s posebnim akcentom na eventualnu odgovornost i ulogu ljudskog faktora, naročito u odnosu na poslovanje i aktivnosti kamenoloma koji se nalazi na nastradalom području. 

Europski parlament zasjeda u srijedu: Raspravljat će se o posljedicama razornih poplava u BiH

Također, u tom cilju, naložena su određena vještačenja, te pribavljanje određene poslovne dokumentacije", saopštili su iz Tužilaštva HNK-a.

Foto: Printscreen: Kamenolom smrti u Donoj Jablanici

Više o poplava u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak