Tužilaštvo će se žaliti na odluku o puštanju Novalića, Solaka i Hodžića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo će se žaliti na odluku o puštanju Novalića, Solaka i Hodžića

Tužilaštvo BiH uputit će žalbu na rješenje Suda BiH koji je odbio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Fadilu Novaliću, premijeru FBiH, Fahrudinu Solaku, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite, i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme Srebrena malina.

"Tužiteljstvo BiH će, nakon što zaprimi rješenje suda, isto detaljno analizirati i u zakonskom roku, uputiti žalbu u predmetu protiv Novalić Fadila, Solak Fahrudina i Hodžić Fikreta", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da nastavljaju rad na predmetu.

Mjeru pritvora predložilo je Tužilaštvo BiH zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti da sakriju ili unište dokaze. Za premijera Novalića pritvor je zatražen i zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, oni se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje nagrade i drugih oblika koristi.

Radi se o slučaju nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak