Turizam u BiH: Pola miliona prodatih karata na kompleksu Panonskih jezera, od sutra ulaznice snižene

1
Radiosarajevo.ba

Na Panonskim jezerima u Tuzli danas se zvanično zatvara ljetna turistička sezona, a postavljen je novi rekord posjećenosti. 

Prema statistici Javnog - komunalnog preduzeća Panonnica, danas do 17.30 sati registrovano je 499.618 ulazaka u taj kompleks od 1. juna kada je sezona zvanično počela. 

U poređenju sa prethodnim godinama oboren je rekord iz 2015. godine kada je registrovano 450.000 posjeta. U ovoj sezoni obilježeno je 90 dana neprekidnog rada, a obzirom da se u septembru očekuju povoljne vremenske prilike, kompleks Panonskih jezera i dalje će raditi, ali će cijene ulaznica i usluga biti snižene. 

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

"Redovna ulaznica iznosi 5 KM, povlaštena ulatnica 3 KM, dječija ulaznica 2,5 KM, a djeca do četiri godine imaju besplatan ulaz", pojašnjeno je iz JKP Panonnica. 

Gosti tokom sezone dolazili su iz skoro svih bosanskohercegovačkih gradova, zemalja regiona, ali i Evrope. Pokazatelj je to da se u budućnosti može računati na razvoj turizma kao značajne privredne grane u  Tuzli, TK i Bosni i Hercegovini.

Njemački medij o 'dragulju i ljekovitom utočištu' u BiH: 'Ove godine ih je posjetilo 420.000 ljudi'

"Pozivamo građane Tuzle i drage goste iz drugih gradova da nas posjete i u narednom periodu tokom septembra, a posebno tokom trajanja internacionalnih moto susreta Bike Fest Panonika 2024 (6.9.-8.9.), susreta raftera Raftlook 2024 (14.9.-15.9.) kao i takmičenja Tuzla Panonika Triatlon (29.9.) čiji će plivački dio biti održan na Panonskim jezerima", pojašanjvaju u JKP Pannonica Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak