Travnik među prvim općinama u BiH: Prostorni podaci dostupni putem WebCity aplikacije

2
Radiosarajevo.ba
Travnik među prvim općinama u BiH: Prostorni podaci dostupni putem WebCity aplikacije

Općina Travnik je među prvim lokalnim samoupravama koja je omogućila javno dostupne prostorne podatke putem WebCity aplikacije.

Ovaj korak je rezultat projekta unapređenja informacionog sistema i implementacije jedinstvene platforme geoportala WebCity, namijenjene za vizualizaciju prostornih podataka i prostorno-planske dokumentacije, saopćeno je danas 9. augusta, iz Općine Travnik. 

Cilj geoportala je, kažu iz Općine, omogućiti jednostavniji pristup informacijama kako za subjekte planiranja i upravljanja prostorom, tako i za građane.

Novi sistem poboljšava integraciju prostornih podataka, osigurava transparentniju komunikaciju s građanima, te unapređuje koordinaciju između općinskih službi, dodaju.

Tragedija izbjegnuta za dlaku: Pogledajte šta je uradio pijani vozač

Također, omogućava bolji pristup i upravljanje podacima važnim za razvoj općine Travnik, efikasnije upravljanje resursima, uključujući energetsku efikasnost, zaštitu okoliša, upravljanje komunalnim otpadom, održavanje javnih površina i drugo.

U narednom periodu podaci će se kontinuirano ažurirati, te dodavati novi sadržaji u cilju proširenja i omasovljenja podataka, stoji u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak