Transfuzijski centar SKB Mostar poziva darivatelje krvi kako bi se pomoglo žrtvama poplava

1
Radiosarajevo.ba
Transfuzijski centar SKB Mostar poziva darivatelje krvi kako bi se pomoglo žrtvama poplava

Transfuzijski centar SKB Mostar poziva sve koji su mogućosti da daruju krv kako bi pomogli žrtvama strašnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

"Zbog novonastale situacije u Konjicu i Jablanici pozivamo davatelje svih krvnih grupa koji su u mogućnosti da se odmah jave u trnsfuzijski centar SKB Mostar i daruju krv", napisali su iz Transfuzijskog centra SKB. 

Pred medije u Mostaru izašao je Darko Juka, šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona sa najnovijim informacijama.

Dramatični snimci kod Tarčina: Teške posljedice poplava

Juka je potvrdio kako je od MUP-a HNK dobio informaciju kako je najmanje 14 osoba smrtno stradalo.

"Imali smo dvije iznimno kritične situacije – unesrećeni dječak i trudnica – riješene su evakuacijom u Mostar. Dječak je stabilno, ali beba je preminula, dok se za život trudnice doktori još bore. Povrijeđeni i unesrećeni prevoze se u bolnice u Konjicu i Mostaru.

Helikopter EUFOR-a uspio je preletjeti Ivan-sedlo, dok helikopter Oružanih snaga BiH nije uspio. Trenutno se upozorava na visok vodostaj južno od pogođenih područja, a obje elektroprivrede prate stanje. Prognoza za nadolazeći vikend nije obećavajuća", saopštio je Juka. 

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak