Tokom izgradnje tunela Hranjen pronašli vodu, sad će snabdijevati grad s njom

0
Radiosarajevo.ba
Tokom izgradnje tunela Hranjen pronašli vodu, sad će snabdijevati grad s njom

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov posjetio je gradilište tunela "Hranjen" na trasi buduće brze ceste Goražde – Sarajevo, kako bi sa eminentnim stručnjacima, sagledao stanje te mogućnosti iskorištavanja vode sa ovog lokaliteta za potrebe vodosnabdjevanja Goražda, na čemu se već izvjesno vrijeme intezivno radi.

Priča o jakom vodnom potencijalu ovog područja za potrebe vodosnabdijevanja grada pitkom vodom postala je sve izraženija, definisana su nalazišta, a u toku je i izrada idejnog projekta koji će uz neophodnu dokumentaciju definisati i  mogućnosti a na kraju predstavljati i pokazatelj ekonomske opravdanosti.

Najavljene analize, istraživanja i razgovori ponudit će puno više odgovora o kakvom resursu se zapravo radi, potrebama za realizaciju izrade cjevovoda i mogućnostima snabdijevanja Goražda pitkom vodom na ovaj način.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Podsjetimo, projekat izgradnje tunela Hranjen počeo je još prije pet godina. Cilj je smanjiti distancu između Sarajeva i Goražda, te se radi kao dio brze ceste koja bi trebala povezivati ova dva grada.

Tunel Hranjen bit će dug 5,5 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak