Tabaković tvrdi: Hamdija Fezić jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka

1
Radiosarajevo.ba
Tabaković tvrdi: Hamdija Fezić jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka

Hamdija Fejzić (SDA) će biti jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Općinske organizacije SDA Alija Tabaković.

Tabaković je pojasnio da u dogovoru Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Faruk Đozić (SBiH) će povući svoju kandidaturu. 

"Imajući u vidu da je SDP ranije dao podršku Hamdiji Fejziću u odnosu na gospodina Muhameda Avdića, sada možemo slobodno kazati ovim dogovorom SDA i SBiH-a otvoren je put da Fezić bude jedan kandidat ispred probosanskih stranaka", rekao je Fejzić. 

Ne propustite: "Ljubiti, samo ljubiti" i "Stonoga Goga" na programu Kultura na ulice 2024

Podsjećamo, prije mjesec dana stranke SDP, NiP, DF i Naprijed pozvale su su stranke u Sarajevu da podrže Muhameda Avdića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Srebrenica.

Ahmo Mehmedović (SDP) je za portal Radiosarajevo.ba rekao da je Faruk Đozić i Stranka za BiH su se povukli s obzirom na to da su dobili neko mjesto na listi tako te je potvrdio da je Hamdija Fejzić tako ostao jedini kandidat.

Pojasio je i zašto je propala kandidatura Muhameda Avdića. 

"Muhamed Avdić je bio neka zajednička priča u Srebrenici koja nije dobila većinsku podršku tako da SDP BiH sagledao situaciju, a s obzirom na to da politički faktori Udruženje preživjelih žrtava genocida u Srebrenici potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković daje podršku Hamdije Fejziću i SDP je na osnovu svih tih činjenica s terena donio takvu odluku da podrži Hamdiju Fejziću u ovom periodu", naveo je Mehmedović.

Početkom oktobra ove godine održat će se Lokalni izbori u našoj zemlji, na kojima se biraju lokalne vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak